APRIL SAVINGS
-40%
За 1 година РЕГИСТРАЦИЯ и ПОДНОВЯВАНЕ
промоции не могат да се комбинират

Най-добрите оферти за акции от 150 държави

Над 100 000 доволни потребители

Предлага по-евтини oферти до 90% от първоначалната цена

Директен контакт с прекупвачи и търговци на едро

Incoterms, тоест Международни търговски правила

Incoterms, тоест Международни търговски правила

В много от офертите на едро вероятно сте попаднали на преки пътища, разработването на които може да е трудно. Те се появяват, особено когато се посочват цени и местоположения на продукти. Най-често това са условия за продажба, наречени incoterms и означават отговорността на купувача и продавача за стоките. Освен това те посочват и разходите, свързани с логистиката и кой ще ги поеме. По-долу ще намерите обяснение на най-популярните от тях:

  • EXW (Ex Works) - обикновено с името на държава или град, напр. EXW Polska, EXW Wrocław. Това означава, че продавачът е отговорен само за доставката на стоката до договорената точка или за подготовката на стоките за купувача. Продавачът не трябва да прави нищо друго - всички други въпроси се оставят на купувача.
  • FOB (Free On Board) - обикновено с дадено име на порт, например FOB Shanghai; продавачът отговаря за доставката и товаренето на стоките върху кораба. От този момент нататък цялата отговорност за стоките е на купувача.
  • CIF (Cost, Insurance and Freight -разходи, застраховки и товари) - продавачът е отговорен за разходите за доставка на стоките, товарене и заплащане застраховка на стоките в oсновен обхват.
  • CIP (Carriage and Insurance Paid to-Превоз и застраховка платен до) - еквивалент на CIF в неводен транспорт.
  • Loco - термин, използван главно в Полша и съседните страни, със значение много близко до EXW; продавачът е отговорен за доставката на стоката до мястото на издаване (най-често това ще бъде неговият собствен склад), както и за подготовката на стоките за транспорт. Всички останали въпроси, като товарене, транспорт и застраховка, са отговорност на купувача.
  • Franco -Франко - Продавачът отговаря за доставката на стоките до местоназначението, уговорено с купувача (склад на купувача, адрес на магазина и т.н.).

Автор:
Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi е международна платформа за търговия на едро за стоки, предлагани както в редовна продажба на едро, така и от класове на съдебни изпълнители, излишъци от производство и съхранение, ликвидация на дружества, връщане от потребители и т.н.

Предишен запис Следващ запис
Безплатен БЮЛЕТИН

Ежедневни известия за нови продукти и новини за услугата Merkandi.