APRIL SAVINGS
-40%
За 1 година РЕГИСТРАЦИЯ и ПОДНОВЯВАНЕ
промоции не могат да се комбинират

Най-добрите оферти за акции от 150 държави

Над 100 000 доволни потребители

Предлага по-евтини oферти до 90% от първоначалната цена

Директен контакт с прекупвачи и търговци на едро

Как да осигурим по-голяма сигурност на транзакциите в търговията на едро?

Как да осигурим по-голяма сигурност на транзакциите в търговията на едро?

Сигурността на транзакциите е една от основните теми, които възникват при обсъждането на търговията на едро, внос и износ. Очакванията на купувачите най-често могат да се сравняват с тези, известни от пазара на B2C - пускам поръчка онлайн, плащам за нея и чакам стоките. Ако нещо се обърка - не се притеснявам, защото транзакциите са обезпечени от платежните оператори. Трябва обаче да се помни, че търговията на едро е различна. Средната стойност на транзакцията е многократно по-висока, отколкото на пазара на дребно. В допълнение, B2B секторът няма закони за защита на потребителите, защото ... няма потребители. В същността на търговията на едро не е купуването за собствени нужди, а закупуването с намерение да се препродаде.

И така, как да осигурите сигурността на транзакциите?

Поръчка на мостри

При закупуване от производители и дистрибутори обикновено е възможно да се закупят мостри от стоките. Не е голяма инвестиция и позволява предварителна оценка на качеството на продукта и неговия потенциал за препродажба. Наистина си струва да попитате за тази опция, особено ако планирате да купите голяма партида стоки.

Личен прием и проверка на стоките

Голяма част от търговията на едро и B2B все още се извършва лице в лице - това се дължи главно на разликите в търговията на дребно, споменати по-горе. Разглеждането на продукти в склада или на шоурума на продавача често избягва недоразумения и съмнения относно тяхното състояние и качество.

Акредитив

Това решение се препоръчва особено във външната търговия и вноса. Сделката е обезпечена от банката попечител, която става страна по търговския договор. Обикновено се основава на договор, изготвен от страните, който ясно определя задълженията на купувача и продавача. Вносителят депозира средствата в банката, а износителят ги получава само ако отговаря на условията на договора. Така акредитивът обезпечава и двете страни по сделката - вносителя в случай на проблеми със стоките и доставката им, и износителя в обезпечена от банката попечител, която става страна случай на несъстоятелност на купувача.

 

Горните методи значително повишават сигурността на вноса и износа и търговията на едро. За следващата транзакция си струва да попитате продавача коя предлага и да се възползвате от нея.

Автор:
Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi е международна платформа за търговия на едро за стоки, предлагани както в редовна продажба на едро, така и от класове на съдебни изпълнители, излишъци от производство и съхранение, ликвидация на дружества, връщане от потребители и т.н.

Предишен запис Следващ запис
Безплатен БЮЛЕТИН

Ежедневни известия за нови продукти и новини за услугата Merkandi.