Проверка на контрагента

Професионална проверка на фирмата

Проверяваме фирми от 66 държави - не рискувайте сътрудничество с ненадежден изпълнител

Запазване

Запазете като пакет!

Тази услуга е част от нашите бизнес пакети. Като го закупите като част от пакет, можете да получите повече възможности и да спестите

Описание на услугата

Предлагаме ви нашия опит, натрупан при надзор над 200 хил. търговски сделки в световен мащаб между купувачи и продавачи. Ние използваме само информация, получена от надеждни агенции за бизнес разузнаване, принадлежащи към немската асоциация FEBIS – включително Dun & Bradstreet – и тяхната база данни включва над 420 милиона компании от над 200 държави. Те получават информация от 30 000 официални глобални източника и извършват 5 милиона актуализации всеки ден, което гарантира най-високо качество.

Икона на вдигнат палец
Ефикасност

Ние комбинираме традиционни методи за бизнес разузнаване с усъвършенствана обработка на данни от изкуствен интелект (AI)

Икона на вдигнат палец
Гъвкавост

За да отговорим на очакванията на нашите клиенти, ние проверяваме фирми от цели 66 държави

Икона на вдигнат палец
Сигурност

Ние разглеждаме над 20 аспекта на проверената компания и обобщаваме доклада с оценката на изпълнителя

Длъжностното лице преглежда договора

Купувайте стоки от проверени фирми


Какви са предимствата на услугата за проверка на компанията:

 • Спестяване на време - ще получите готов отчет, съдържащ цялата необходима информация за изпълнителя, включително нашата оценка,
 • Спестете пари - правите транзакции с доказан партньор, повишавайки значително неговата сигурност,
 • Пълен преглед - ние проверяваме над 20 аспекта на дейност и проверяваме компанията в най-големите бази данни на агенции за бизнес разузнаване.

Не се заблуждавайте!


Доверете се на професионалистите. Проверяваме неща като:

 • дали изпълнителят е вписан в международни бази данни за измама, дали лицето работи или притежава фирмата по свой избор, т.е. провеждаме основно OSINT (т.нар. интелигентно интервю)
 • управление на компанията и нейната мрежа от връзки с други компании. Самите връзки не са нещо негативно. Въпреки това, ако президентът на компанията, с която възнамеряваме да си сътрудничим, е работил в няколко други компании и тези компании са листвани на борси за дългове, предполагаме, че това увеличава риска от сътрудничество
 • държавни бази данни / регистри
 • база данни за фирми в несъстоятелност, съставни производства
 • международни и местни борси за дълг
 • съответствие с регистрационни данни, данъчни номера
 • ще анализираме предоставените от изпълнителя документи по отношение на откриване на манипулации (откриване на ретуширане / редактиране на снимки, опити за фалшифициране на документи)
 • ще проверим мнения за сътрудничество с посочения изпълнител
 • AML списъци - санкционни списъци дали лицето/компанията е заподозряна в пране на пари
 • информация, достъпна в медиите

Общо проверяваме всеки изпълнител в 64 различни източника на икономическа информация.

Мотокар с палети

Поръчайте сега услугата за професионална проверка на
на изпълнителя от Merkandi

Въведете име на фирма или собствено и фамилно име
Въведете данъчния идентификационен номер
Моля, влезте на улицата
Моля въведете пощенски код
Влезте в града

Вече имате акаунт? вход

Имате ли някакви въпроси?

Оставете вашите данни. Ние ще се свържем с вас!

Моля въведете собственото си име
Моля, въведете фамилията си
Моля, въведете вашия имейл адрес

Често задавани въпроси

В кои държави извършвате верификация на компанията?
Изготвяме отчети на Merkandi за компании, базирани в Европа. С изключение на следните държави:
 • Босна и Херцеговина
 • Кипър
 • Гибралтар
 • Исландия
 • Монако
Други континенти/държави, изключени от проверката на компанията Merkandi:
 • Русия
 • Иран
 • Турция
 • Америка (всички)
 • Африка
 • Азия
Изключването на континента или страната означава, че докладът няма да бъде изготвен от Merkandi, а от доверена външна компания, което ще включва допълнителна такса.
Къде проверявате проверени фирми?
Използваме над 64 източника, включително борсата за дълг, агенции за бизнес разузнаване, налични банкови източници, бюра за икономическа информация, регистрационни данни, държавни регистри, дълбока мрежа (скрит интернет).
Какво е и каква е разликата: Business Intelligence (търговски), Детективска агенция vs. Проверка на фирма в Merkandi
 • Business Intelligence ни позволява да получим ретроспективни финансови данни (за предходната данъчна година) и публично достъпна и подлежаща на облагане информация от бази данни за проверяваното дружество. Обикновено, с малки изключения, докладите не ни казват нищо за текущото състояние на контрагента. Сравнително евтина услуга, идеална за масово наблюдение на множество компании.
 • Детективска агенция (обикновено собственост на бивши полицейски служители, специализирани в областта на икономическите престъпления) използва данни от бизнес разузнаването, интелигентно разузнаване (OSINT) и техники за разследване, извършвани директно на терен. Най-скъпата, но най-ефективна форма на проверка на контрагента. Препоръчва се особено за еднократни големи транзакции.
 • Проверка на компанията - услуга, предоставяна от Merkandi.  Извършваме основен OSINT (разузнаване с отворен код) под формата на модерно бизнес разузнаване, като използваме софтуер и знания, достъпни само за най-добрите агенции за бизнес разузнаване в света. Нашата услуга е класифицирана между бизнес разузнаване (не използваме финансови данни със задна дата, а текуща открита и класифицирана информация) и детективска агенция (не провеждаме операции на терен).
Къде проверявате проверени фирми?
Използваме повече от 64 източника, включително дългови борси, бизнес разузнаване, налични банкови източници, служби за бизнес информация, данни от регистри, правителствени регистри, Deep web (скрит интернет).
Колко време ще трябва да чакам доклада за проверка на компанията?
Между 3 и 14 дни. Времето за разглеждане зависи от много фактори: държава, външни доставчици на информация от бази данни за несъстоятелност, събирачи на дългове, борси за дългове. Срещу допълнително заплащане (+100%) е възможно да се изготви доклад в рамките на 1 работен ден.
Дали поръчването на доклад от Merkandi ми дава 100% сигурност, че няма да бъда измамен?
Винаги полагаме всички възможни усилия, за да гарантираме, че нашата проверка на контрагента ви помага да оцените правилно риска по сделката. Въпреки това препоръчваме при по-високи суми на транзакциите да използвате детективска агенция, специализирана в бизнес разузнаването в съответната държава. Ние не носим отговорност за вашите бизнес решения.
Защо не анализираме, както правят повечето компании за бизнес анализи, финансовите данни на проверяваната компания?
Наличните финансови данни са информация за историческото състояние на компанията, дори отпреди 18 месеца. Не виждаме основание за вземане на бизнес решения въз основа на такива остарели данни. Ако обаче някой се нуждае от такава информация, ние, разбира се, можем да изготвим такъв доклад срещу допълнително заплащане.
Колко време имам да използвам услугата?
Услугата е достъпна за 12 месеца от момента на поръчката. Срокът на валидност на услугата не е свързан със срока на валидност на акаунта, но за да я използвате трябва да имате активен акаунт в Merkandi.

Трябва ти помощ?