FLASH SALEFLASH SALE
-20%
За 1 година РЕГИСТРАЦИЯ и ПОДНОВЯВАНЕ
промоции не могат да се комбинират
22 Брой оставащи пакети

Най-добрите оферти за акции от 150 държави

Над 100 000 доволни потребители

Предлага по-евтини oферти до 90% от първоначалната цена

Директен контакт с прекупвачи и търговци на едро

Защо е важна подробна информация за цените?

Защо е важна подробна информация за цените?

Една от най-важните характеристики на търговията на едро е зависимостта на цените от количеството закупени продукти. По принцип всяка цена може да бъде по договаряне, ако купувачът декларира голяма поръчка. Разбира се, бизнес разговорите често се отнасят до обратното - минимални поръчки.

Описаните по-горе ситуации - макар и различни - могат да бъдат решени по един и същ, много прост начин. Какъв?

Струва си да подготвите диапазони на цените за всяка оферта, в зависимост от размера на направените поръчки.

Важно е минималната поръчка да е наистина минималната поръчка, която е възможно да се изпълни.
Разбира се, възможно е купувачът да се свърже с вас така или иначе и да попита за възможността да направите поръчка, по-малка от минималната, но това не е най-важното тук. Много по-важно е номерът, даден тук, да не възпира потенциалните купувачи. Пример: Определих минимална поръчка от 100 бройки, но всъщност ще продам и 10 - разликата е доста голяма, така че има малък шанс за интерес от по-малки купувачи. Поставяйки минимума наведнъж на 10 бройки, насърчавам ги да се интересуват от моята оферта и в същото време - не обезкуражавам по-големите купувачи.

Диапазоните на цените трябва да са малки.
Повече от един купувач ще реши да поръча още няколко броя, само за да получи по-ниска цената за брой. Благодарение на това стока ще бъде продадена по-бързо. Пример: същата цена за поръчка от 10 до 1000 броя не мотивира за увеличаване на поръчките. За това намаляването на единичната цена, дори на всеки 100 броя, е следното: 10-99, 100-199, 200-299 и т.н. Промените в цените могат да бъдат незначителни на пръв поглед - важно е те да са видими в общото изчисление.

В Merkandi можете лесно да конфигурирате ценови диапазони за вашите оферти. Всичко, което трябва да направите е да изберете Цената в зависимост от количеството в полето ЦЕНИ ОПЦИИ във формуляра за добавяне на оферта. След това, всичко, което трябва да направите, е да въведете обхвата (количество от и количество до) и цената, единична цена.

Автор:
Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi е международна платформа за търговия на едро за стоки, предлагани както в редовна продажба на едро, така и от класове на съдебни изпълнители, излишъци от производство и съхранение, ликвидация на дружества, връщане от потребители и т.н.

Предишен запис Следващ запис
Безплатен БЮЛЕТИН

Ежедневни известия за нови продукти и новини за услугата Merkandi.