HAPPY SALE HAPPY SALE
-30%
За 1 година РЕГИСТРАЦИЯ и ПОДНОВЯВАНЕ
промоции не могат да се комбинират

Най-добрите оферти за акции от 150 държави

Над 100 000 доволни потребители

Предлага по-евтини oферти до 90% от първоначалната цена

Директен контакт с прекупвачи и търговци на едро

Общи условия на продавача за Merkandi

Възможността за продажба на Merkandi несъмнено е свързана с много предимства, но и със задължението за спазване на определени правила. Всеки продавач трябва да приеме и спазва настоящите Общи условия, преди да публикува първата оферта в платформата.

 

Условия за активиране на функциите за продажба

Продавачът трябва да предостави документи, позволяващи проверка на тяхната бизнес дейност, включително текущото състояние на фирмата, адрес и др.

 • Документ, потвърждаващ регистрация на бизнес
 • извлечение от банкова сметка
 • Сметки за комунални услуги
 • Фактури за покупка / продажба
 • Други документи, които ще ни позволят ефективно да проверим доверието на продавача и да изключим възможността да се представяме за други хора или компании.

Горните документи трябва да отговарят на определени изисквания:

 • Документите трябва да се издават за компанията, а не за частно лице (с изключение на едноличните търговци)
 • Банковите извлечения, битови сметки или фактури трябва да са на не повече от 3 месеца
 • Документите трябва да бъдат издадени за фирмата, чиято проверка се извършва. Документи, издадени за трети страни, независимо от тяхната връзка, няма да бъдат приети.

 Документите за проверка се прикрепят към акаунта на Клиента и са достъпни както за него, така и за екипа на Merkandi през целия период на валидност на акаунта. Merkandi гарантира, че изпратените документи ще бъдат използвани само за целите на верификацията и че няма да бъдат предавани на трети страни. Искане от страна на продавача да премахне документите за проверка от активен акаунт означава едновременно деактивиране на опцията за продажба.

ВНИМАНИЕ! Всеки изпратен документ, който Merkandi ще провери като манипулиран или подправен, ще бъде незабавно докладван на съответните правоприлагащи органи.

 
Характеристики за продажба

Опцията за продажба е налична само ако имате PREMIUM акаунт и не е неразделна част от акаунта. Това означава, че всеки потребител на такъв акаунт може да кандидатства за активиране на функциите за продажба. Въпреки това, имайте предвид, че:

 • Срокът на валидност на опцията за продажба е тясно свързан с периода на валидност на акаунта на Потребителя
 • Merkandi си запазва правото да проверява допълнително и периодично дейността на продавача по всяко време, без да посочва причина. Проверката също се извършва отново, когато акаунтът се поднови за още една година.


Спиране на опцията за продажба и черния списък на търговците на едро

Ако купувачът (ите) съобщи за проблем с търговеца на едро (липса на контакт с продавача, липса на пратка на стоки, съмнение за продажба на фалшиви продукти или други обезпокоителни признаци от дейността на продавача), Merkandi си запазва правото временно да спре (до изясняване) ) опцията за продажба. Спирането е равносилно на деактивиране на функциите за продажба в акаунта на потребителя, премахване на продавача от списъка на търговците на едро и деактивиране на всички оферти и друга допълнителна информация за продавача.

 В случаи, потвърдени от съдебен и полицейски доклад, Merkandi си запазва правото да постави в черния списък търговеца на едро и да предостави описание на събитието. Продавачът може да кандидатства за премахване от черния списък, при условие че е доказано, че случаят е разрешен и / или е доказано неспазване на действителния инцидент, или след оттегляне на исканията на купувачите.

 Спиране на опцията за продажба или дори пълно блокиране на акаунта може да възникне и когато продавачът предлага своите продукти, като изпраща съобщения с тяхната оферта до други търговци на едро. Всички продадени стоки трябва да се предлагат под формата на оферта на едро на Merkandi, а продажбата трябва да се осъществи чрез контакта на купувача с продавача.

 
Коментари и мнения в профила на продавача

Всеки купувач има възможност да публикува мнение за продавача. Търговците на едро не могат да управляват отзиви. Повече подробности за работата на нашата система за обратна връзка, възможността за отмяна на коментари и друга допълнителна информация можете да намерите тук: https://merkandi.bg/faq/sistema-za-komentari-na-merkandi/74?hl=bg

Допълнителна проверка

Стоките, продавани на Merkandi, подлежат на допълнителна проверка, ако Merkandi сметне за подходящо. По-специално ще бъде извършена допълнителна проверка в случай на:

 • Стоки на популярни марки
 • Стоки, които е трудно да се получат и / или чийто елемент (цена, описание, снимки и т.н.) поражда съмненията на Merkandi

 В случай на допълнителна проверка на стоки, офертите могат да бъдат блокирани, докато проверката не приключи. За да извърши допълнителна проверка на стоките, Merkandi може да изиска от продавача да предостави един или повече от следните документи:

 • Фактура за покупка на дадените стоки
 • Споразумение за дистрибуция с доставчика
 • Сертификат за съответствие с оригинала
 • Други документи, потвърждаващи автентичността на стоките и / или тяхното физическо притежание

В случай на невъзможност за предоставяне на горепосочените документи, Merkandi си запазва правото да напусне офертите блокирани на платформата без възможност за отблокирането им.

 
Публикуване на оферти

Всяка публикувана оферта трябва да отговаря на Правилата за предлагане на оферти за продажба, посочени в ЧЗВ: https://merkandi.bg/faq/pravila-za-dobavyane-na-oferti-za-prodazhbi/64

Merkandi си запазва правото да:

 • Превод на оферти на други езици, в случай че офертата все още не е преведена на тези езици
 • Модерация на офертите, включително промяна на съдържанието, така че да описва по-добре стоките, предлагани за продажба, подобряване на качеството на преводите, редактиране на оферти, за да се подобри тяхната видимост в резултатите от търсенето.
 • Промоция на избрани оферти, които Merkandi намира за интересни за потребителите
 • Изпращане на известия за нови оферти под формата на бюлетин и известия по имейл или телефон за нови оферти в запазени резултати от търсенето
 • Публикуване на оферти на потребители другаде, включително социални медии, уебсайтове за обяви и др.

 Горните дейности са насочени към подобряване на резултатите от продажбите на продавачите Merkandi и се извършват безплатно. Тези действия не са гарантирани и не могат да бъдат поискани от потребителя.

Merkandi си запазва правото да премахва, спира публикацията и блокира оферти, които не отговарят на правилата за добавяне на оферти.

 
Подробности за продавача / офертата

Активирането на опцията за продажба изисква вашето съгласие за:

 • Публикуване на цялата информация, съдържаща се в профила, в публична форма
 • Публикуване на оферти на началната страница, публично достъпни за всички посетители на платформата Merkandi (с изключение на офертите, съдържащи се в Изключителната зона)
 • Препращане на всички корпоративни данни на институции / компании / собственици на авторски права, които съобщават за нарушаване на авторски права и / или възможност за извършване на престъпление чрез продажба на фалшиви стоки.

 
Други задължения, свързани с активиране на функциите за продажба

 • Всеки продавач е длъжен да отговори на запитвания, изпратени от други потребители. В случай, че степента на отговор на непрочетени съобщения падне под 80%, Merkandi си запазва правото да деактивира опцията за продажба в таблото за управление на потребителя.
 • При липса на активни и / или архивирани обяви, публикувани през последните 60 дни, опцията на продавача може временно да бъде деактивирана в акаунта на продавача. Това е мярка за сигурност на потребителския акаунт.

Искове и жалби

 • Невъзможността да се активира опцията за продажба, независимо от причината, не представлява основание за възстановяване на абонаментната такса, с изключение на точка 6 § 2 от Общите условия, приети по време на регистрацията.
 • Merkandi си запазва правото да откаже активирането на опцията за продажба или нейното деактивиране / спиране, ако е активна, по всяко време и без да посочва каквато и да е причина.
 • Merkandi по никакъв начин няма да компенсира времето, прекарано за събиране на документация, ефектите от неактивиране / деактивиране на опцията за продажба или премахване / блокиране / модериране / популяризиране / превод на оферти на друг език. Всички претенции в това отношение са изключени.

 

Тези разпоредби са преведени от английски. Действащите разпоредби са на английски език. Merkandi не носи отговорност за възможни грешки или неточности в резултат на превода.

 

Безплатен БЮЛЕТИН

Ежедневни известия за нови продукти и новини за услугата Merkandi.