FLASH SALEFLASH SALE
-20%
За 1 година РЕГИСТРАЦИЯ и ПОДНОВЯВАНЕ
промоции не могат да се комбинират
18 Брой оставащи пакети

Най-добрите оферти за акции от 150 държави

Над 100 000 доволни потребители

Предлага по-евтини oферти до 90% от първоначалната цена

Директен контакт с прекупвачи и търговци на едро

Как да рекламирате международни стоки?

Как да рекламирате международни стоки?

Управлението на собствен бизнес често води до усложнения, които са много по-трудни, ако бизнесът се основава на външна търговия и познанията ни за закона са незначителни. Оплакването на качеството на стоките, доставени в рамките на международната търговия, е едно от честите действия - това води до някои важни стъпки, които трябва да бъдат предприети, за да съществува оплакването.

Конвенцията на ООН

Най-важният и основен източник на искания за оплаквания са правата, регулиращи отношенията на страните по международен договор за продажба, който е Конвенцията на ООН за договори за международна продажба на стоки от Виена на 11 април 1980 г. Ако искаме да приложим регламентите на гореспоменатата конвенция, трябва да сме сигурни, че страните, подписали споразумението, имат свои места в страните, които са приели конвенцията. Както в потребителското право, купувачът има право да рекламира стоките, ако това не е в съгласие с договора. Този регламент обхваща както случаите, когато продавачът не е доставил стоките на купувача, така и по отношение на качество и количество, стоките са били недостатъчно обезопасени или доставени в опаковки, различни от посочените в договора.

Неспазването на стоките с сключения договор

В случай, че стоките не отговарят на договора, подписан от страните, купувачът е длъжен незабавно да уведоми продавача за това и следва да направи избор относно правните средства, на които има право (разпоредби, посочени в членове 46-52 от гореспоменатата конвенция).

Осигуряване на заместващи стоки - Едно от правата на купувача е възможността да поиска доставката на заместващи стоки - това действие може да се извърши само ако неспазването на стоката с договора засяга същественото й нарушение.

Намаляване сума - Друго право е възможността да се изисква намаляване на сумата пропорционално на стойността на доставените стоки за закупени стоки, които не са в съответствие с договора.

Ремонт поискване - Също така си струва да се спомене, че правото на купувача е и искане за поправяне, т.е. отстраняване на качествени дефекти по закупените стоки.

Оттегляне от договора - Очевидният и най-известен закон е възможността за отказ от договора в случай на несъответствие на качеството на стоките с договора, сключен между страните. Важно е да се подчертае, че оттеглянето се отнася до частта от договора, която е несъвместима - пълното оттегляне от договора има право да съществува, ако неизпълнението представлява сериозно нарушение на договора.

Автор:
Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi е международна платформа за търговия на едро за стоки, предлагани както в редовна продажба на едро, така и от класове на съдебни изпълнители, излишъци от производство и съхранение, ликвидация на дружества, връщане от потребители и т.н.

Предишен запис Следващ запис
Безплатен БЮЛЕТИН

Ежедневни известия за нови продукти и новини за услугата Merkandi.