FLASH SALEFLASH SALE
-20%
За 1 година РЕГИСТРАЦИЯ и ПОДНОВЯВАНЕ
промоции не могат да се комбинират
23 Брой оставащи пакети

Най-добрите оферти за акции от 150 държави

Над 100 000 доволни потребители

Предлага по-евтини oферти до 90% от първоначалната цена

Директен контакт с прекупвачи и търговци на едро

Онлайн ДДС - тоест промени в ДДС в онлайн търговията

Онлайн ДДС - тоест промени в ДДС в онлайн търговията

От известно време се говори много за промените в ДДС за онлайн търговията, предложени от Европейската комисия. Тези промени ще засягат най-вече микропредприятията, т.нар стартиращи фирми и малки и средни предприятия, но това, което е важно, техните клиенти също ще се възползват от промените.

уреждане на ДДС - Основната промяна е да се прилага за сетълмент с ДДС - след въвеждането на промените предприемачът ще бъде задължен да извършва тримесечни разплащания в крайната страна на своята международна търговия, а не както преди във всяка от страните, в които са извършени транзакциите. Подобно решение е да се помогне на предприемачите да спестят пари, изразходвани за ДДС във всяка държава на юрисдикция, но също така да спестите от обработката на данъци от международни асистенти. Допълнително подобрение ще бъде интернет платформа, подготвена специално за обработка на ДДС. Важното е, че платформата ще обслужва майчиния език на предприемача.

Ограничаване на измамите с ДДС - Промени ще дойдат и във връзка с измама с ДДС и измами за стоки извън Европейския съюз със стойност под 22 евро. Това решение ще допринесе не само за правилното маркиране на чуждестранните пратки и тяхната стойност, но също така ще осигури комфорта при пазаруване за клиенти, които досега са загубили пари от чуждестранни стоки чрез извършване на допълнителни митнически такси и пр.

Писмено облагане дума - Проектът за промени в ДДС включва и промени в данъчното облагане на написаното слово, обаче в електронната му форма. Досега най-ниският ДДС се начисляваше на хартиени версии на книги и всички списания. Наред с новото изменение ще бъде намален ДДС върху електронните носители на написаното слово, значи аудио и електронни книги. Подобна ситуация със сигурност ще зарадва не само складовете на библиотеки, но и много любителите на книгите.

Търговията в Обединеното кралство - Има още един важен аспект на предложените промени. Предприемачите, които планират да работят онлайн във Великобритания, ще бъдат обхванати от новите разпоредби. Първият е липсата на задължение за пребиваване на територията на Обединеното кралство в случай на онлайн търговия, а вторият е включването на европейското законодателство за уреждане и заплащане на ДДС за услуги и стоки, продавани в целия Европейски съюз.

Автор:
Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi е международна платформа за търговия на едро за стоки, предлагани както в редовна продажба на едро, така и от класове на съдебни изпълнители, излишъци от производство и съхранение, ликвидация на дружества, връщане от потребители и т.н.

Предишен запис Следващ запис
Безплатен БЮЛЕТИН

Ежедневни известия за нови продукти и новини за услугата Merkandi.