FLASH SALEFLASH SALE
-20%
За 1 година РЕГИСТРАЦИЯ и ПОДНОВЯВАНЕ
промоции не могат да се комбинират
25 Брой оставащи пакети

Най-добрите оферти за акции от 150 държави

Над 100 000 доволни потребители

Предлага по-евтини oферти до 90% от първоначалната цена

Директен контакт с прекупвачи и търговци на едро

Ефекти на COVID-19 върху търговията на едро и съвети от Merkandi

COVID-19, известен също като коронавирус, който в момента е един от най-големите изненади на годината и води до значителни спадове в приходите в много компании, а в някои индустрии, дори да съкращенията. Негативните ефекти от пандемията са много усещат от икономическа гледна точка. Как се е COVID-19 епидемия повлияе върху общото едро?

Ситуацията е хаотичен и двете в интернет и по телевизията. Медиите са outdoing помежду си при представянето често различаващи се информация. Макар самият вирус е смъртоносна и не бива да се подценява, складове за затваряне и проблеми с доставката са по-скоро незначителни. Целият бизнес изглежда да е в стабилно и непрекъснато ситуация. Ние ще се опитаме да представим цялата ситуация в отговори на често задавани въпроси.

Как търговия на едро в света в момента прилича?

Ограниченията, наложени от правителствата на повечето страни в света и решенията на някои компании могат да се отразят по различен начин два основни аспекта:

транспорт

Положението на транспорта в момента е без промяна. Въпреки ограниченията, наложени от различни страни, международен превоз се извършва по стандартния начин. Единственото неудобство може да бъде удължен срок на доставка, дължащи се на граничния контрол, но това са само незначителни закъснения, а не невъзможността да правят поръчки. Следователно няма причина за безпокойство по отношение на международния товарен транспорт.

търговия

В много страни, които са наложени ограничения върху различни области на търговията и индустрията. Молове, кафенета, магазини за дрехи, както и други фирми не работят или работят в ограничена степен. Ако това се погрижа за него? По наше мнение, не, защото само няколко индустрии са били засегнати, а останалите работи без проблеми, а някои дори имат рекордни продажби. В допълнение, ние сме в процес на вдигане на някои от тях, което ни сближава с връщане към нормалността.
В повечето случаи, търговци на едро работят нормално, въпреки че, разбира се, това зависи до голяма степен от индустрията, в която работят. Търговците на едро на дрехи имат по-малко поръчки, поради затваряне на магазини, но те все още работят. Поради това, че не е необходимо да се притеснявате.


Merkandi екип и обслужване на клиенти

Екипът на Merkandi е практикувал дистанционно работи в продължение на 5 години. Имаме необходимото оборудване, инструменти и знания, благодарение на които ние сме в състояние да предоставят услуги на най-високо ниво, без никакви затруднения. В сегашната ситуация, цялата ни екип работи отдалечено и поради професионализма ни в това отношение, тази промяна остава практически незабележимо за нашите клиенти. Нашата обслужване на клиенти на офис работи нормално от понеделник до петък, от 7:30 до 15:30 часа на всички налични канали за контакт - Skype, телефон, чат на живо и електронна поща. Каним ви да се свържете с нас.

Дали това е добър момент да се инвестира?

В сегашната ситуация много фирми се отказват инвестициите си поради страх за бъдещето. Това отчасти разбираемо, защото не е необходимо да се съберат стоки в затворен магазин. Въпреки това е добър момент да се инвестира по няколко причини:

  • Търговия на едро, трябва винаги да реагира по-рано. Ако ограниченията в дадена държава ще изброим ограничението за един месец, сделките трябва да поръчват стоки днес.
  • Ние се отбележи, че много търговци на едро вече са успели да се приспособят към бързите промени. Те са разширили тяхното предложение за включване на продукти за първа помощ, като ръкавици, маски, дезинфектанти гелове и други защитни продукти. По този начин те са сведени до минимум негативните ефекти от настоящата ситуация, причинена от COVID-19, а някои дори са постигнали рекордни резултати за продажбите.
  • Въпреки че някои магазини са затворени, а хората са били забранени за изнасяне домовете си, индустрията на едро все още съществува. Броят на онлайн поръчки се е увеличил значително, като се гарантира приемственост и стабилност за предприемачите.

Какви промени пандемията въвеждат в сектора на едро?

Основният акцент тук е върху промяната на отношението на хората към сегашната ситуация. Спестяванията ще съставлява важен стълб за семейства и фирми. Това означава, че дори и след като всички ограничения са били повдигнати, онлайн пазаруване, ще продължат да се насладите на най-голям интерес. Поради това, по наше мнение, това е онлайн продажби, които са в момента най-добрият посоката на развитие на фирми, занимаващи се с търговия на едро и дребно.
Втората важна промяна в социалния живот е подходът към хигиената, която е още по-важно в сегашната ситуация. Ето защо продуктите, свързани с постигането на целта рекордни продажби. След пандемията, търсенето ще намалее, но се предполага, че хигиената и лични предпазни стоки ще продължат да бъдат по-високо търсене. Разширяване на продуктовата гама включва такива продукти може да има много положителни ефекти. Трябва да се помни обаче, че скоро на пазара ще бъде много наситен с тях, затова ви препоръчваме умерени и разумни инвестиции.

Дали това е добър момент да си създадете профил в Merkandi?

Смятаме, че е, защото:

  • Сметката на Merkandi е валидна за 12 месеца и Merkandi се задължава да започне броенето на срока на нейната валидност от края на пандемията. Просто се свържете с нас, за да удължат срока на валидност на сметката си.
  • Сегашната ситуация е добър момент за нови инвестиции. Това се отнася както за търсенето на нови възможности за бизнес и закупуването на стоки на по-ниски цени. Сегашната ситуация благоприятства договаряне на цената.

Да обобщим

Въпреки че пандемията е разпространила силно в някои страни, ние я имаме под контрол в момента. Правителствата осигуряват средства, много страни вече са достигнали или дори преминали през пика на епидемията, както и ограниченията, наложени са вдигнати. Докато цялата ситуация със сигурност ще се промени нашето ежедневие, търговия на едро ще останат същите. Ето защо, въпреки малките неудобства, повечето складове и търговците на едро да функционират и ще продължи да функционира незасегнати. Ето защо ние Ви препоръчваме да се правят сделки, да се потърси нови възможности за бизнес и развитието на вашия бизнес на едро. В същото време, ние ще се опитаме да ви държим информирани за настоящата ситуация в цялата индустрия. Пожелаваме ви добро здраве, екип Merkandi. 

Автор:
Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi - Платформа за Търговия B2B

Merkandi е международна платформа за търговия на едро за стоки, предлагани както в редовна продажба на едро, така и от класове на съдебни изпълнители, излишъци от производство и съхранение, ликвидация на дружества, връщане от потребители и т.н.

Предишен запис
Безплатен БЮЛЕТИН

Ежедневни известия за нови продукти и новини за услугата Merkandi.